Lekker belangrijk!

Ontdekken wat echt belangrijk is!

Zoals je bekend is heeft de afgelopen tijd een impact op ieders leven. Scholen zijn dicht, misschien hoefde je zelfs geen examen te doen. Er zijn veranderingen gaande thuis of op je werk. Misschien ken je zelfs mensen die ziek zijn geworden of nog erger, zijn komen te overlijden. Het zijn heftige dagen, vind je niet?

Maar naast alle hevigheid zijn er ook een aantal positieve gevolgen van de crisis. Of zoals de beste voetballer en coach aller tijden, Johan Cruijff het zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel”. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat deze tijd juist wel goed is voor de natuur en het milieu, het bedenken van nieuwe initiatieven, minder stress doordat we minder hoeven te doen, gezinnen besteden meer tijd aan elkaar en er is meer tijd voor bezinning. Gaaf hè!

Alles wat voor ons zo gewoontjes was geworden, blijkt nu ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. En door de ruimte die er nu ontstaat, worden we aan het denken gezet. Wat mij opvalt is dat wij in dat moment van bezinning weer ontdekken wat echt belangrijk is! Zo ontdekte Ali B de waarde in het uitdelen van een bloemetje aan ouderen om diegenen op te beuren die vanwege de coronacrisis weinig tot geen bezoek kregen.

Net als Ali B ontdekte ik zelf ook wat echt belangrijk is. Ik merkte op dat ik druk bezig was zekerheid te creëren voor mijzelf, met school, werk en spullen. Gewoon lekker genieten… In die zin was ik sterk gericht op mijzelf… Ik kwam in een sleur van werk en school terecht, waardoor ik moe thuis kwam en alleen maar lekker wilden Netflixen. Herkenbaar?

Upside Down Kingdom

Zodra mijn routine wegviel ontstond er ineens ruimte, en ging ik mijzelf afvragen: wat is echt belangrijk? Toen dacht ik na over wat Jezus nou werkelijk verkondigde en kwam ik uit bij ‘de bergrede’ (Mattheüs hoofdstukken 5-7). Hierin onderwijst Jezus de menigte over Gods koninkrijk en laat ons zien hoe we erin moeten leven, waarin de laatsten de eersten worden. Er staat bijvoorbeeld:

‘’..als iemand je dwingt één mijl met hem mee te gaan, loop er dan twee met hem op. .. Geef aan wie iets van je vraagt, en keer je niet af van wie geld van je wil lenen. .. Heb uw vijanden lief, zegen hen die u vervloeken, doe goed aan hen die u haten en bid voor hen die u beledigen en vervolgen. ..Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen”.

Laat dit eens tot je doordringen…

In deze ‘Upside Down Kingdom’ worden we geroepen tot een nieuwe manier van leven, die tegen onze cultuur ingaat en op een bizarre manier anders is. Hierin zien we dat het volgen van Jezus een radicale verandering vraagt ​​in onze manier van leven. Het Upside Down Kingdom zorgt ervoor dat je anders naar het leven kijkt!

Als ik Jezus’ woorden tot mij laat doordringen, dan is de vraag voor mij als Zijn volgeling: hoe moet ik anders leven als ik deel uitmaak van Jezus’ nieuwe koninkrijk? Wat is echt belangrijk? Dan is niet langer mijn eigen werk en leven het belangrijkste, maar datgene waar Jezus mij voor oproept! En vanaf dat moment opende Jezus mijn ogen meer voor de ander en hun noden. Nu probeer ik echt om mij heen te kijken, mij dienstbaar op te stellen en te zien waar ik kan uitdelen.

Kijk eens om je heen, en probeer te ontdekken hoe je vanuit Gods koninkrijk zout en licht kunt zijn.

‘’Jullie zijn het zout van de aarde. .. Jullie zijn het licht in de wereld.’’ – Matt. 5:13-14

Nelson Mandela

‘Sport has the power to change the world’

- Nelson Mandela

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam