Ex-profvoetballer Ardon de Waard speelde bij AZ, Heerenveen, Telstar en VVV-Venlo. Hij is getrouwd met Miranda en ze hebben een tweeling, Naomi en Aron Levi. Vanaf het eerste uur is Ardon gecoached door en betrokken geweest bij Geloofshelden (toen nog Sports Witnesses).

Ardon heeft tijdens zijn voetbalcarrière veel tegenslagen meegemaakt, waardoor hij zich veel vragen stelde. Hoe komt het dat mijn lichaam niet meewerkt en ik veel geblesseerd ben? Waarom heeft U mij dan dit talent gegeven? Op welke manier kan gedraag ik mij als christen?

Als voetballer debuteerde Ardon bij Heerenveen. Daar moest hij kiezen: of zich laten dopen, of met Heerenveen mee naar Roda JC. Hij koos voor God en heeft tijdens dat seizoen niet meer in het eerste team van Heerenveen gespeeld. Door alle gebeurtenissen heen, heeft hij steeds Gods hand en nabijheid ervaren.

Na zes jaar een commerciële functie bekleed te hebben, is hij nu een aantal jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent lichamelijke opvoeding.

Sinds 2015 was Ardon bestuurslid van Geloofshelden. In september 2016 werd hij benoemd tot directeur van de stichting. Na de fusie van Geloofshelden met Athletes in Action in januari 2020 is hij één van de leiders van Athletes in Action Nederland.

René is getrouwd met Mirjam en ze wonen samen met hun drie kinderen Thom, Roos en Merel in Elburg. Na 25 jaar actief te zijn geweest als marathonschaatser en een seizoen als coach, heeft René begin 2013 een punt gezet achter zijn schaatscarrière.

Hij heeft een groot verlangen om de sportwereld maar ook (kerkelijk) Nederland te vertellen over het Evangelie.

Als radicale christen heeft René het verlangen om in het centrum van Gods wil te verkeren. Hij wil gaan voor Go(u)d met Geloofshelden. Hierbij stelt hij de eenheid in Christus centraal. Het gaat om Hem!

Met zijn spreekbeurten in kerken en gemeenten wil René (lauwe) christenen (weer) in vuur en vlam zetten voor hun Heer. Zodat zij een verlangen krijgen om werkelijk Zijn plan voor hun leven te ontdekken en daaruit te leven.

Helena is dertig jaar en actief geweest als turntrainster en fitnesinstructeur. Nu zet ze zich fulltime in om Gods Koninkrijk te bouwen. Na het afronden van haar HBO sportopleiding, besloot ze een Bijbelschool te doen. Want, hoewel sport & bewegen altijd haar grote droom was, was er ook iets in haar dat zei: “Volgens mij is er voor mijn leven meer!”.

Dit jaar, in Sydney bij Hillsong International Leaderschip College, is waar Helena haar roeping ervaarde. “Ik besefte dat mijn leven verbonden was aan het doel van Christus en het verlangen om dit uit te leven groeide. Ik leerde dat je als christen niet langer voor jezelf leeft, maar keuzes maakt waarbij Hij op de eerste plek staat om zo de kerk, Zijn Huis gevestigd te zien worden.”

Inmiddels is ze al meer dan acht jaar met bevlogenheid actief als jongerenwerker bij Baptistengemeente Katwijk, heeft ze een post HBO jongerenwerkersopleiding, vier jaar theologie aan het Evangelisch College afgerond en spreekt ze regelmatig. “Mijn verlangen is dat jong en oud een nog geweldigere persoonlijk relatie met Jezus krijgen en dat ze in contact komen met Zijn doel voor hun leven. Ik geloof in hun passie en potentie om de wereld te veranderen.” Daarbij sluit ze graag aan bij de belevingswereld van de mensen tegen wie ze spreekt. “Sport is iets waar iedereen wel iets mee heeft en het dus begrijpt.”

Jesse de Haan, ‘de fietsende dominee’ is geboren in Dalfsen, maar inmiddels werkzaam als voorganger in Maastricht. Na een periode van topsport in het wielrennen en een Master in de theologie (ETF in Leuven) ligt de focus nu geheel op de gemeente.

Wielrennen ging mij altijd al beter af dan schaatsen. In de zomer reed ik de jongens voorbij die mij in de winter voorbij schaatsten. In de sportwereld kon ik getuigen van Jezus. Het beroep ‘dominee’ sprak niet echt tot mijn verbeelding en ik was ook niet van plan om dat te worden. Toch heeft God mij er voor geroepen. Jesse heeft ook een passie voor leiderschapsontwikkeling en mensenrechten.

Waar ik woon is het prachtig, maar al het (verborgen) leed in de wereld onthutst me. Daarom zien we uit naar de hemel, maar hier op aarde kunnen we alvast ons best doen, Jezus’ voorbeeld inspireert me!

De voetballer, of de topsporter, dat zijn de titels of benamingen die je krijgt wanneer je profvoetballer bent. Voor mij al weer jaren geleden, nu zou ik de titel anders benaderen. Ik wil vooral gezien worden als kind van God, hij die Jezus volgt.

Ik ben getrouwd met Christien en we hebben twee kinderen, Joël onze zoon, Eline onze dochter. We hebben veel meegemaakt in ons leven, en we hebben altijd de nabijheid van God ervaren, in de diepe dalen van het leven.

We kregen te maken met ziekte bij onze zoon, die wonderbaarlijke genezing heeft ontvangen. We zijn daardoor sterker geworden en mogen dankbaar in Gods genade leven. Zo zijn we ook heel voorzichtig met het uitspreken van doelen of dromen, je weet niet wat er op je pad gaat komen, we leven met de dag. Daarom wil ik dienstbaar zijn in Gods Koninkrijk, over Jezus getuigen en vertellen wat Hij voor je kan doen, vanuit mijn eigen leven en huwelijk zijn er vele voorbeelden waar Jezus ons hielp. Mijn levensmotto is dus ook: TESTIFY

Al onze sprekers zijn te boeken voor een spreekbeurt bij jou op locatie. Centraal in het spreken staat Gods Woord (de Bijbel) en wat Jezus in het leven van de spreker heeft gedaan en nog steeds doet. Laat je meenemen in inspirerende verhalen en boek een spreker!

Nienke

‘We hebben fanatiek gesport, relaties gebouwd en onze verhalen gedeeld over Jezus’ opofferende liefde’

- Oud-deelnemer Nienke, op outreach in Libanon

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam
Coronavirus

In verband met het Coronavirus zijn op dit moment al onze activiteiten onder voorbehoud. Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste updates!