Ex-profvoetballer Ardon de Waard speelde bij AZ, Heerenveen, Telstar en VVV-Venlo. Hij is getrouwd met Miranda en ze hebben een tweeling, Naomi en Aron Levi. Vanaf het eerste uur is Ardon gecoached door en betrokken geweest bij Geloofshelden (toen nog Sports Witnesses).

Ardon heeft tijdens zijn voetbalcarrière veel tegenslagen meegemaakt, waardoor hij zich veel vragen stelde. Hoe komt het dat mijn lichaam niet meewerkt en ik veel geblesseerd ben? Waarom heeft U mij dan dit talent gegeven? Op welke manier kan gedraag ik mij als christen?

Als voetballer debuteerde Ardon bij Heerenveen. Daar moest hij kiezen: of zich laten dopen, of met Heerenveen mee naar Roda JC. Hij koos voor God en heeft tijdens dat seizoen niet meer in het eerste team van Heerenveen gespeeld. Door alle gebeurtenissen heen, heeft hij steeds Gods hand en nabijheid ervaren.

Na zes jaar een commerciële functie bekleed te hebben, is hij nu een aantal jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent lichamelijke opvoeding.

Sinds 2015 was Ardon bestuurslid van Geloofshelden. In september 2016 werd hij benoemd tot directeur van de stichting. Na de fusie van Geloofshelden met Athletes in Action in januari 2020 is hij één van de leiders van Athletes in Action Nederland.

Wilhelm is getrouwd met Anita en woont in het Friese Drachten. Hij is vol passie voor Jezus en mensen. Daarnaast is hij een fanatiek sportliefhebber en sport in verschillende disciplines. Wilhelm en Anita werken als sinds 2004 voor Athletes in Action. “Het is fantastisch om van mijn 3 passies mijn beroep te kunnen maken en voor (jonge) sporters een voorbeeld en richtingaanwijzer naar Jezus te kunnen zijn. Ik heb het voorrecht om al ruim 6 jaar intensief op te trekken met een 8-tal voetballers en raak daardoor steeds meer onder de indruk van Gods werk in levens van mensen”

Wilhelm heeft Jezus zelf persoonlijk leren kennen tijdens één van de sportreizen die Athletes in Action organiseerde. Op het strand van Tel Aviv ontdekte hij dat Jezus ook met hem persoonlijk wil leven. Die geweldige zegen wil hij graag delen met anderen zodat steeds meer sporters ontdekken wie Jezus is en hoe het evangelie relevant is voor hun (sport)leven.

Wilhelm komt graag bij je spreken in een kerkdienst, jeugddienst, op een bijbelstudieavond of op school. Wil je een interactieve workshop over sport en geloof? Ook dan kun je hem uitnodigen.

René is getrouwd met Mirjam en ze wonen samen met hun drie kinderen Thom, Roos en Merel in Elburg. Na 25 jaar actief te zijn geweest als marathonschaatser en een seizoen als coach, heeft René begin 2013 een punt gezet achter zijn schaatscarrière.

Hij heeft een groot verlangen om de sportwereld maar ook (kerkelijk) Nederland te vertellen over het Evangelie.

Als radicale christen heeft René het verlangen om in het centrum van Gods wil te verkeren. Hij wil gaan voor Go(u)d met Geloofshelden. Hierbij stelt hij de eenheid in Christus centraal. Het gaat om Hem!

Met zijn spreekbeurten in kerken en gemeenten wil René (lauwe) christenen (weer) in vuur en vlam zetten voor hun Heer. Zodat zij een verlangen krijgen om werkelijk Zijn plan voor hun leven te ontdekken en daaruit te leven.

Helena is dertig jaar en actief geweest als turntrainster en fitnesinstructeur. Nu zet ze zich fulltime in om Gods Koninkrijk te bouwen. Na het afronden van haar HBO sportopleiding, besloot ze een Bijbelschool te doen. Want, hoewel sport & bewegen altijd haar grote droom was, was er ook iets in haar dat zei: “Volgens mij is er voor mijn leven meer!”.

Dit jaar, in Sydney bij Hillsong International Leaderschip College, is waar Helena haar roeping ervaarde. “Ik besefte dat mijn leven verbonden was aan het doel van Christus en het verlangen om dit uit te leven groeide. Ik leerde dat je als christen niet langer voor jezelf leeft, maar keuzes maakt waarbij Hij op de eerste plek staat om zo de kerk, Zijn Huis gevestigd te zien worden.”

Inmiddels is ze al meer dan acht jaar met bevlogenheid actief als jongerenwerker bij Baptistengemeente Katwijk, heeft ze een post HBO jongerenwerkersopleiding, vier jaar theologie aan het Evangelisch College afgerond en spreekt ze regelmatig. “Mijn verlangen is dat jong en oud een nog geweldigere persoonlijk relatie met Jezus krijgen en dat ze in contact komen met Zijn doel voor hun leven. Ik geloof in hun passie en potentie om de wereld te veranderen.” Daarbij sluit ze graag aan bij de belevingswereld van de mensen tegen wie ze spreekt. “Sport is iets waar iedereen wel iets mee heeft en het dus begrijpt.”

Jesse de Haan, ‘de fietsende dominee’ is geboren in Dalfsen, maar inmiddels werkzaam als voorganger in Maastricht. Na een periode van topsport in het wielrennen en een Master in de theologie (ETF in Leuven) ligt de focus nu geheel op de gemeente.

Wielrennen ging mij altijd al beter af dan schaatsen. In de zomer reed ik de jongens voorbij die mij in de winter voorbij schaatsten. In de sportwereld kon ik getuigen van Jezus. Het beroep ‘dominee’ sprak niet echt tot mijn verbeelding en ik was ook niet van plan om dat te worden. Toch heeft God mij er voor geroepen. Jesse heeft ook een passie voor leiderschapsontwikkeling en mensenrechten.

Waar ik woon is het prachtig, maar al het (verborgen) leed in de wereld onthutst me. Daarom zien we uit naar de hemel, maar hier op aarde kunnen we alvast ons best doen, Jezus’ voorbeeld inspireert me!

De voetballer, of de topsporter, dat zijn de titels of benamingen die je krijgt wanneer je profvoetballer bent. Voor mij al weer jaren geleden, nu zou ik de titel anders benaderen. Ik wil vooral gezien worden als kind van God, hij die Jezus volgt.

Ik ben getrouwd met Christien en we hebben twee kinderen, Joël onze zoon, Eline onze dochter. We hebben veel meegemaakt in ons leven, en we hebben altijd de nabijheid van God ervaren, in de diepe dalen van het leven.

We kregen te maken met ziekte bij onze zoon, die wonderbaarlijke genezing heeft ontvangen. We zijn daardoor sterker geworden en mogen dankbaar in Gods genade leven. Zo zijn we ook heel voorzichtig met het uitspreken van doelen of dromen, je weet niet wat er op je pad gaat komen, we leven met de dag. Daarom wil ik dienstbaar zijn in Gods Koninkrijk, over Jezus getuigen en vertellen wat Hij voor je kan doen, vanuit mijn eigen leven en huwelijk zijn er vele voorbeelden waar Jezus ons hielp. Mijn levensmotto is dus ook: TESTIFY

Nodig Bert Konterman uit voor een prachtig verhaal over sport en geloof

Tijmen Stuut is getrouwd met Monique en vader van Sarah Jonah en Judah. Tijmen speelde in de jeugd op hoog amateurniveau, werd gescout door 3 noordelijke profclubs en leefde voor voetbal. Ook als senior (al niet meer op hoog niveau) was sport zijn afgod. Toen ook het geloof iets serieuzer werd greep de Here God in middels jongeren met niet alleen een passie voor voetbal, maar ook voor de Here Jezus.

Deze jongeren waren actief bij SportsWitnesses (later Geloofshelden en nu dus Athletes in Action). Bij zijn bekering in 2010 besloot hij om aardse zekerheden op te geven en zich volledig in te zetten voor ‘geloof en sport’. Jarenlang was hij de kartrekker van de sportkampen, nu hij is hij onderdeel van het Leidersteam en de Academy van Athletes in Action.

Zijn passie is onderwijs, de Grote Opdracht. Uit eigen ervaringen kan Hij delen dat alleen deze Boodschap het leven Inhoud geeft. dode mensen levend maakt. Zonder Hem hebben wij niets, kunnen wij niets en Zijn wij niets, maar in Hem zijn wij meer dan overwinnaars!

Tijmen is ook werkzaam voor stichting Light4Nations en als gezin delen ze het Evangelie via Psalm23.nl

Wytze ging in 2014 met Athletes in Action op outreach naar Brazilië. Deze reis heeft zijn leven radicaal omgegooid. Hij ruilde het nachtleven in voor een leven in het licht.

In zijn jeugd heeft Wytze veel gezien en meegemaakt waar vrijwel elke jongere mee te maken heeft. Hij heeft geproefd van het ‘feestleven’ en kwam daarin voor veel keuzes te staan. Keuzes waar hij op dat moment niet van wist wat wijs was. Hij raakte steeds dieper verdwaald in het duister en werd geleefd door de wereld.

Tot het moment dat God radicaal ingreep. Na deze ontmoeting met Jezus heeft Wytze besloten om zijn ervaringen in te zetten om andere jongeren te bereiken met de liefde van Jezus. Hij heeft een groot hart voor jongeren en begon direct in zijn eigen woonplaats een sportcommunity waarbij hij jongeren hielp om te groeien in hun geloof en jongeren uit de wijk te bereiken met het evangelie doormiddel van sport.

“Het is een groot voorrecht dat God mij wilt inzetten, en ik wil dan ook niets liever dan datgene wat ik van Hem heb ontvangen, om dat weer door te geven aan anderen”

Al onze sprekers zijn te boeken voor een spreekbeurt bij jou op locatie. Centraal in het spreken staat Gods Woord (de Bijbel) en wat Jezus in het leven van de spreker heeft gedaan en nog steeds doet. Laat je meenemen in inspirerende verhalen en boek een spreker!

Frank

‘In Oeganda zullen de mensen je verbazen en je ogen openen. Ze zijn zo onwijs dankbaar met dat wat ze hebben.’

- Oud-deelnemer Frank, op outreach in Oeganda

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam