Ex-profvoetballer Ardon de Waard speelde bij AZ, Heerenveen, Telstar en VVV-Venlo. Hij is getrouwd met Miranda en ze hebben een tweeling, Naomi en Aron Levi. Vanaf het eerste uur is Ardon gecoached door en betrokken geweest bij Geloofshelden (toen nog Sports Witnesses).

Ardon heeft tijdens zijn voetbalcarrière veel tegenslagen meegemaakt, waardoor hij zich veel vragen stelde. Hoe komt het dat mijn lichaam niet meewerkt en ik veel geblesseerd ben? Waarom heeft U mij dan dit talent gegeven? Op welke manier kan gedraag ik mij als christen?

Als voetballer debuteerde Ardon bij Heerenveen. Daar moest hij kiezen: of zich laten dopen, of met Heerenveen mee naar Roda JC. Hij koos voor God en heeft tijdens dat seizoen niet meer in het eerste team van Heerenveen gespeeld. Door alle gebeurtenissen heen, heeft hij steeds Gods hand en nabijheid ervaren.

Na zes jaar een commerciële functie bekleed te hebben, is hij nu een aantal jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent lichamelijke opvoeding.

Sinds 2015 was Ardon bestuurslid van Geloofshelden. In september 2016 werd hij benoemd tot directeur van de stichting. Na de fusie van Geloofshelden met Athletes in Action in januari 2020 is hij één van de leiders van Athletes in Action Nederland.

De voetballer, of de topsporter, dat zijn de titels of benamingen die je krijgt wanneer je profvoetballer bent. Voor mij al weer jaren geleden, nu zou ik de titel anders benaderen. Ik wil vooral gezien worden als kind van God, hij die Jezus volgt.

Ik ben getrouwd met Christien en we hebben twee kinderen, Joël onze zoon, Eline onze dochter. We hebben veel meegemaakt in ons leven, en we hebben altijd de nabijheid van God ervaren, in de diepe dalen van het leven.

We kregen te maken met ziekte bij onze zoon, die wonderbaarlijke genezing heeft ontvangen. We zijn daardoor sterker geworden en mogen dankbaar in Gods genade leven. Zo zijn we ook heel voorzichtig met het uitspreken van doelen of dromen, je weet niet wat er op je pad gaat komen, we leven met de dag. Daarom wil ik dienstbaar zijn in Gods Koninkrijk, over Jezus getuigen en vertellen wat Hij voor je kan doen, vanuit mijn eigen leven en huwelijk zijn er vele voorbeelden waar Jezus ons hielp. Mijn levensmotto is dus ook: TESTIFY

Nodig Bert Konterman uit voor een prachtig verhaal over sport en geloof

Tijmen Stuut is getrouwd met Monique en vader van Sarah Jonah en Judah. Tijmen speelde in de jeugd op hoog amateurniveau, werd gescout door 3 noordelijke profclubs en leefde voor voetbal. Ook als senior (al niet meer op hoog niveau) was sport zijn afgod. Toen ook het geloof iets serieuzer werd greep de Here God in middels jongeren met niet alleen een passie voor voetbal, maar ook voor de Here Jezus.

Deze jongeren waren actief bij SportsWitnesses (later Geloofshelden en nu dus Athletes in Action). Bij zijn bekering in 2010 besloot hij om aardse zekerheden op te geven en zich volledig in te zetten voor ‘geloof en sport’. Jarenlang was hij de kartrekker van de sportkampen, nu hij is hij onderdeel van het Leidersteam en de Academy van Athletes in Action.

Zijn passie is onderwijs, de Grote Opdracht. Uit eigen ervaringen kan Hij delen dat alleen deze Boodschap het leven Inhoud geeft. dode mensen levend maakt. Zonder Hem hebben wij niets, kunnen wij niets en Zijn wij niets, maar in Hem zijn wij meer dan overwinnaars!

Tijmen is ook werkzaam voor stichting Light4Nations en als gezin delen ze het Evangelie via Psalm23.nl

Wytze ging in 2014 met Athletes in Action op outreach naar Brazilië. Deze reis heeft zijn leven radicaal omgegooid. Hij ruilde het nachtleven in voor een leven in het licht.

In zijn jeugd heeft Wytze veel gezien en meegemaakt waar vrijwel elke jongere mee te maken heeft. Hij heeft geproefd van het ‘feestleven’ en kwam daarin voor veel keuzes te staan. Keuzes waar hij op dat moment niet van wist wat wijs was. Hij raakte steeds dieper verdwaald in het duister en werd geleefd door de wereld.

Tot het moment dat God radicaal ingreep. Na deze ontmoeting met Jezus heeft Wytze besloten om zijn ervaringen in te zetten om andere jongeren te bereiken met de liefde van Jezus. Hij heeft een groot hart voor jongeren en begon direct in zijn eigen woonplaats een sportcommunity waarbij hij jongeren hielp om te groeien in hun geloof en jongeren uit de wijk te bereiken met het evangelie doormiddel van sport.

“Het is een groot voorrecht dat God mij wilt inzetten, en ik wil dan ook niets liever dan datgene wat ik van Hem heb ontvangen, om dat weer door te geven aan anderen”

Al onze sprekers zijn te boeken voor een spreekbeurt bij jou op locatie. Centraal in het spreken staat Gods Woord (de Bijbel) en wat Jezus in het leven van de spreker heeft gedaan en nog steeds doet. Laat je meenemen in inspirerende verhalen en boek een spreker!

Erik

‘Hij liet me een nieuwe kant van Hemzelf zien en ik mocht in dat licht mijn eigen talenten en gaven ontwikkelen. En gelukkig blijft dit doorgaan!’

- Erik Janssen, al meer dan 15 jaar betrokken bij AIA

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam