In ons land groeit een generatie op die nog nooit het evangelie heeft gehoord. Veel van deze jonge mensen worstelen met levensvragen en vinden het lastig om levensbepalende keuzes te maken. De kerk wil er voor deze jongeren zijn en via sport hen in contact brengen met Jezus. Athletes In Action helpt kerken om op een relevante manier in hun eigen wijk voor jongeren aanwezig te zijn.

Athletes in Action heeft het sportcommunity-concept ontwikkeld waarbij (jonge) mensen uit de kerk sporten met jongeren in de wijk. Op het sportveld leren zij elkaar kennen en delen zij hun leven met elkaar. In de AIA Community’s vinden jongeren en tieners veiligheid, geborgenheid, respect en een luisterend oor en krijgen ze de kans om het Evangelie te horen en Jezus te leren kennen.

Op dit moment zijn er in zeven plaatsen AIA Community’s. Ons verlangen is om dit project verder te ontwikkelen zodat in 2024 in 24 plaatsen een AIA Community is.

HET PROJECT

Onze ambitie is om

  • Het aantal community’s in 3 jaar te laten groeien naar 24
  • Jaarlijks 7 community-leiders en 40 lokale vrijwilligers te trainen
  • Vanwege de grote internationale belangstelling, het community-concept in het Engels beschikbaar te stellen

DE INVESTERING

De totale financiële investering in dit project is opgebouwd uit 2 delen:

  • Projectkosten eenmalig €9750,-
  • Projectkosten voor de start van 24 community’s €30.000,-

Dit betreft kosten voor training en coachen van jonge leiders, het organiseren van trainingsavonden en de ontwikkeling van materialen voor de community’s. Athletes in Action en lokale kerken betalen zelf €28.750. De overige kosten (€ 11.000,-) hopen we via donaties van fondsen en particulieren bij elkaar te krijgen.

HET PROJECTRESULTAAT

  1. Eind 2024 zijn er 24 AIA community’s in Nederland
  2. Eind 2024 zijn 34 leiders en 120 vrijwilligers getraind
  3. Eind 2022 is het community concept in het Engels beschikbaar

HELP JIJ MEE ONZE DROOM WAAR TE MAKEN DOOR FINANCIEEL MEE TE BOUWEN AAN DE ONTWIKKELING VAN MEER SPORTCOMMUNITY’S?  

“Daar sta ik dan op een donkere woensdagavond, met een bal onder mijn arm, in een voetbalkooi. Ik zie van afstand een groepje tieners fietsen in voetbalkleding. Ze fietsen steeds harder en komen mij tegemoet. Ze komen dichterbij en roepen allemaal door elkaar dat ze weer zin hebben in een potje voetbal. Ze werpen hun fiets tegen een hek en we geven elkaar een boks. “Leuk dat je er weer bent!” roep ik, en de tieners hebben een glinstering in hun ogen. De week ervoor hebben we elkaar voor het eerst ontmoet, samen gevoetbald en hebben we wat mogen delen over Jezus. Ze vonden het zo leuk dat ze deze avond niet wilden missen.“ – leider AIA Community

Tim

‘Na opgekeken te hebben tegen de sporters van AIA die in onze stad kwamen sporten, werd het mijn beurt om deel uit te maken van zo’n team’

- Tim Bakker, Community Enschede

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam