Dit is onze droom! Dat er een groeiende generatie jonge mensen in beweging komt die Jezus persoonlijk kent, groeit in geloof en karakter en in actie komt om een impact te hebben in deze wereld.

De afgelopen 20 jaar hebben we keer op keer ervaren dat deze droom realiteit wordt door simpelweg aanwezig te zijn in het leven van jongeren op de plek waar ze wonen en initiatief te nemen om in hen te investeren. In onze communities leggen we de link met deze jongeren door laagdrempelige activiteiten en delen daarin Gods liefde in woorden en daden.

Een community is een groep jonge mensen uit lokale kerken die wekelijks investeert in jongeren uit de wijk door een laagdrempelige activiteit.

Het is simpel, makkelijk en daarin ligt ook de kracht. Een AIA Community is een plek waar relaties gebouwd worden, waar jongeren Jezus leren kennen en groeien als persoon. Een plek van acceptatie, liefde en veiligheid.

Met een AIA community bouw je samen met Athletes in Action en jouw kerk aan Gods Koninkrijk direct bij jou om de hoek. We verlagen met onze activiteiten de ‘drempels’ van de kerk, zodat de cultuur van het koninkrijk van Jezus zijn weg vindt in de maatschappij. Met als ultiem doel om een hechte community van vrijheid, veiligheid en acceptatie te bouwen. Waar jongeren uit de kerk zich verbonden voelen met jongeren uit de wijk en hun hart durven te laten zien. Zo ontstaat een stukje hemel op aarde, waar jongeren Jezus leren kennen.

Als activiteit zoeken we altijd wat het beste past bij de jongeren per unieke plek. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sport
  • Inloop
  • Clubs voor verschillende doelgroepen
  • Straatwerk
  • Muziek en dans
  • Eten

Naomi – Kerken

‘Bij AIA kan ik mijn talenten gebruiken, samen met God, tot eer van Hem!’

Ik ben Naomi Baron, 18 jaar oud. Ik volg de opleiding tot docent lichamelijke opvoeding bij Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie zit ik sinds een aantal maanden in het kernteam van de AIA community in Houten.

Inmiddels alweer een tijdje geleden werd er in onze gemeente vertelt over de AIA community bij ons in het dorp. Sport is écht mijn ding en ik ben enorm enthousiast geworden van het idee dat ik dit kon combineren met het delen van mijn geloof. Vanaf dat moment ben ik betrokken geraakt en nu zit ik in het kernteam, samen met drie anderen. Het is gaaf om te zien hoe iedereen zijn eigen talenten in kan zetten binnen het team. Daarnaast heb ik, door de samenwerking met de jongeren uit de kerk, (weer) plezier in de kerk gekregen!

De AIA community is voor mij eigenlijk de perfecte sportles. De sfeer die er hangt wil ik later ook in mijn lessen! Er heerst namelijk een ontspannen sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. We willen elkaar accepteren zoals Jezus ons accepteert. Het is geweldig hoe de kids onze positiviteit overnemen en elkaar complimenten gaan geven.

In de pauze legt één van onze teamleden de link naar Jezus. Ik vind het nog wel spannend hoor, om dit zelf te doen. Het voelt enorm kwetsbaar om voor de groep iets te delen over mijn eigen relatie met Jezus. Maar daar wil ik graag in groeien.

Op stage merken mijn medestagiaires dat ik hele andere dingen belangrijk vind dan zij. Ik vind het veel belangrijker dat iedereen zijn best doet en zichzelf kan zijn dan wat de sportresultaten zijn.

Een team moet een vertrouwensgroep worden. Deze manier van teamvorming heb ik hier de afgelopen maanden geleerd.

‘Bij jullie voel ik me geaccepteerd.’

Eén van jongens die altijd komt sporten vroeg laatst of hij onderdeel mocht worden van ons team. “Bij jullie voel ik me geaccepteerd.”, zei hij. Geweldig toch! Al zou ik jaren in iemand moeten investeren, het is meer dan de moeite waard wanneer ze daardoor Jezus werkelijk leren kennen. Een AIA community is hier een geweldige plek voor.

AIA-er Naomi Baron, Zwolle

Meer info?

Wil jij een community starten of meer informatie? Neem contact met ons op!

MLK 1

‘The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy’

- Martin Luther King, Jr.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam
Coronavirus

In verband met het Coronavirus zijn op dit moment al onze activiteiten onder voorbehoud. Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste updates!