VERANTWOORDELIJKHEID

Kampleiding is niet zo maar iets, sterker nog: je draagt een grote en bijzondere verantwoordelijkheid. Dat je met die verantwoordelijk om kunt gaan is een eis. Onze kampen zijn erop gericht jongeren in contact te brengen met de liefde van Jezus; dat kan alleen als de kampleiding zelf enthousiast is over Jezus en kan getuigen van Zijn liefde.

Daarom is het belangrijk dat je vóórdat je je aanmeldt, deze twee documenten leest: Wat wij verwachten van een kampleider en Wat wij geloven (Let op: Beide documenten zijn in 2024 vernieuwd, dus ook als je al eerder als sportkampleider hebt meegewerkt, is het belangrijk om het voor de aanmelding goed door te lezen).

Kan je je hier aan committeren, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

WAT DOE JE?

Van maandag t/m vrijdag ben je samen met een groep leiders beschikbaar om 25-35 deelnemers te begeleiden op sociaal, sportief en geestelijk gebied, om hen een onvergetelijk kamp te geven. Onze kampleiders zijn geen perfecte christenen, maar enthousiaste en sportieve mensen die eerlijk, open en transparant durven te zijn. Wees dus vooral jezelf en ga het avontuur met God aan! En reken er maar op dat er dan prachtige dingen gaan gebeuren.

WAT VRAGEN WE VAN JE?

  • Een passie voor Jezus, tieners en sport. Ook zoeken we mensen met een passie voor koken, organiseren en muziek
  • Dienstbaarheid: jij hebt een dienstbaar hart en bent er voor de deelnemers en het team.
  • Geen ‘must’, maar mooi meegenomen: ervaring met training geven en/of het begeleiden van kinderen/tieners.
  • Je brengt een positieve sfeer in het kamp, zowel voor de deelnemers als de leiding.
  • Aanwezig zijn op de toerustingsdag in juni.
  • Indien gewenst heb je na de toerustingsdag en voor aanvang van je eigen kamp nog een extra teambespreking.
  • De zondag voorafgaand aan het kamp wordt je halverwege de middag (15.00 uur) verwacht op de kamplocatie voor de laatste voorbereidingen.
  • Wanneer je een nieuwe coach bent, heb je voorafgaand aan de toerustingsdag een kennismakingsgesprek met een medewerker van Athletes in Action.
  • Medio mei zal er voor alle kampleiders een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd worden; uiteraard moet jij daar toestemming voor geven.

TOERUSTINGDAG

Op 29 juni 2024 is de toerustingsdag voor kampleiders. Dit is een dag met geestelijke en praktische toerusting, een sportieve activiteit, kennismaking met je team en teambesprekingen. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

Ontvangst is vanaf 9.30 en het programma duurt van 10.00 tot 19.30. Lunch en diner wordt verzorgd.

KOSTEN

We vragen van jou geen financiële bijdrage om een kamp te leiden. Wel vragen we jouw toewijding en dat jij God en de tieners die je gaat leiden op de eerste plaats zet.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF TWIJFELS?

Wil je eerst meer info? Stuur een bericht naar sportkampen@athletesinaction.nl  of bel +31 (85) 484 4610

AANMELDEN!

Geweldig dat je een kamp (of zelfs twee) wil meedraaien! Met één druk op de knop hieronder, kom je bij het aanmeldformulier voor leiders. Het is een flinke lijst met vragen dus zorg dat je de rust en tijd hebt om het in te vullen, zo kunnen wij een zo goed mogelijk beeld krijgen van jou en hoe we je een mooi plekje geven in het team!

Ook vragen we een referentie op te geven. Dit kan je voorganger, jeugdleider, of iemand anders zijn die jou goed kent. Zorg dat je hier iemand van tevoren voor gevraagd hebt.

Je kunt je aanmelden vanaf 1 januari 2024.

Frank

‘In Oeganda zullen de mensen je verbazen en je ogen openen. Ze zijn zo onwijs dankbaar met dat wat ze hebben.’

- Oud-deelnemer Frank, op outreach in Oeganda

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam