Wilhelm Cnossen
Medewerker AIA
Ik ben Wilhelm Cnossen, getrouwd met Anita en vader van 6 kinderen. Sinds 2004 zijn wij als echtpaar werkzaam bij Athletes In Action. Sport is een van mijn grootste passies en het is fantastisch om bij Athletes In Action van mijn passies mijn werk te kunnen maken! In mijn vrije tijd ben ik vaak in de sporthal, op het sportveld of de racefiets te vinden en trek ik op met sporters in een huddle. Daarnaast spreek ik regelmatig in kerken en geef ik workshops en trainingen over diverse onderwerpen.
E-mailSteun mijn werk
Frans van Aken
Coach community's
Ik ben Frans van Aken, getrouwd met Anja en vader van vier prachtige kinderen: Nataël, Matthias, Elin en Jonah. Ik verlang ernaar dat elke jongere het avontuur met Jezus aangaat en Hem gaat volgen. Als trainer/coach van AIA community’s doe ik dit door het coachen van leiders in het opstarten, leiden en doorgroeien van hun eigen community. Als leider van AIA community Het Pand in Groningen (sinds de zomer van 2013) daag ik jongeren uit kerken uit om samen met een team vrijwilligers wekelijks sportactiviteiten voor kinderen en tieners uit de Korrewegwijk te organiseren. We bouwen aan relaties, delen ons geloof door middel van praatjes en gesprekken over de Bijbel en onze persoonlijke relatie met God en zijn een gemeenschap waarin we Jezus beter willen leren kennen.
E-mailSteun mijn werk
Birgit Oosterom
Medewerker Sportkampen
Ik ben Birgit en projectleider sportkampen bij AiA. Van mijn 12e tot mijn 17e heb ik zelf deelgenomen aan de sportkampen. Nu ben ik al een aantal jaar sportkamp coach en tegenwoordig ook projectleider. Dit doe ik omdat sportkampen mij deels hebben gevormd als persoon en als christen. Zo werd ik op sportkamp voor het eerst geraakt door het evangelie en begon daar mijn relatie met God. Er zijn zoveel momenten die ik op sportkamp heb meegemaakt en meedraag in mijn hart, dat dit mij motiveert en inspireert om te groeien in geloof, sport, relaties en het werken voor de sportkampen.
E-mail
Bastiaan Manschot
Sportchaplain
Ik ben Bastiaan Manschot. Geboren in 1966 en sinds 1992 getrouwd met Hélène en vader van 2 volwassen zoons die als sport oa houden van mountainbiken en met name van dirtbiken en downhillen. We wonen in Vianen aan de Lek, Utrecht. De HEERE Jezus Christus is de Trainer Coach van mijn Leven. En ik gun een ieder Zo'n geweldige Trouwe Trainer Coach. En breng je graag in contact met Hem. Sinds 2013 ben ik sportpastor. Dit houdt in dat ik me in lief en leed dienstbaar beweeg in de (professionele) sportwereld. Vanuit mijn liefde voor sport en sporters ben ik een mentor en luisterend oor voor een aantal mensen in de sportwereld. Afkomst, geloof, leeftijd of sport zijn daarbij niet van belang. Ik zet me ook praktisch in door oud ijzer in te zamelen voor een voormalig voetballer, die ten gevolge van een hersenbloeding in een rolstoel terecht is gekomen. Met de inzameling hopen we hem IJzersterk te krijgen en te houden. Ook verzamel en verspreid ik al sjnds 1998 sportkleding, ballen en sportschoenen etc onder minder bedeelde sportteams wereldwijd onder de naam Sportswear For The World (sportswearfortheworld.nl). Zelf ben ik breed sport geïnteresseerd. Daar binnen is voetbal het belangrijkste van het onbelangrijke. Ik speel zelf nog steeds een paar x per week voetbal en zwerf als groundhopper graag van voetbalveld en stadion naar stadion. En wil elk (amateur) voetbalveld wat ik tegen kom, als er tijd is, bezoeken en er een praatje maken en foto’s nemen. Als ode aan het Nederlandse voetbal verzamel ik van iedere voetbalclub een shirt. Wil je het shirt van jouw voetbal club in deze unieke ode collectie krijgen: schroom niet een mail te sturen.
E-mail
Ardon de Waard
Sportchaplain
Ik ben Ardon de Waard, getrouwd met Miranda en we hebben twee prachtige kinderen, Naomi & Aron Levi. Ik ben bij AIA betrokken als sportpastor en in het dagelijks leven werk ik als docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school. Voetbal en geloof hebben een grote invloed op mijn leven gehad. Als voetballer debuteerde ik in het 1e elftal bij Heerenveen. Daar moest ik tevens kiezen: of mij laten dopen, of met Heerenveen mee naar Roda JC. Uiteindelijk koos ik ervoor om mij te laten dopen. Dit was een van de beste keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb. Mijn verlangen is dat (jonge) mensen ervoor kiezen God te volgen ‘no matter what’.
E-mail
Tashedia Brazil
Leidersteam
Dios ta bon! Oftewel: God is goed in het Papiaments. Mijn naam is Tashedia Brazil. Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Athletes in Action. Het is een voorrecht voor mij om jonge mensen in aanraking te brengen met het hart van God, zodat ze tot het besef mogen komen dat ze onvoorwaardelijk geliefd zijn! In Nederland groeien veel jonge mensen op in thuissituaties waar ze weinig liefde ervaren. Toen ik 19 jaar was, heb ik een bijzondere ontmoeting gehad met God. Hierdoor heb ik mijn leven aan God willen geven. Dit had een geweldige impact op mijn identiteit als mens. En werkelijk waar: God is vol liefde en genade. Ik voel mij geroepen om dit goede nieuws verder te verspreiden. In mijn vrije tijd geef ik onder andere danslessen en -workshops. En last but not least: ik vind het fijn om quality time te hebben met mijn familie en vrienden.
E-mailSteun mijn werk
Giovann Pauli
Medewerker Sportkampen
Ik ben Giovann Pauli, getrouwd met Christien. Toen ik rond 2014 echt tot geloof kwam, werd ik uitgedaagd door een vriend om mee te doen bij een sportcommunity van Athletes in Action. Deze community was de plek waar ik kon groeien in mijn geloofsleven, waar ik uitgedaagd werd om te getuigen van mijn geloof en hoe ik door de relaties met anderen de liefde van Jezus kon laten zien. Dit resulteerde erin dat ik mij in 2016 liet dopen en mijn leven aan Jezus gaf nadat ik naar Oeganda was geweest op sportoutreach. Vanaf toen heb ik Jezus aangenomen als redder en ook HEER. Daarna ben ik als vrijwilliger betrokken gebleven bij Athletes in Action en ben ik sinds 2019 hier ook werkzaam. Binnen AiA ben ik werkzaam bij het team Sportkampen en denk ik vooral na over de toerusting van leiders en het ontwikkelen van materialen en tools. Tijdens de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mensen steeds meer afstand nemen van geloof en God, net zoals ik deed. Daarbij zie ik dat christenen moeite hebben om Jezus te volgen in deze wereld met al zijn afleidingen. Ik ervaar het als mijn missie om christenen te helpen en stimuleren te groeien in hun relatie met Jezus en als zijn discipel te leven, in woorden en daden. Dit omdat ik in mijn eigen leven zie wat voor impact het heeft gehad. Ik wil hen helpen hoe zij kunnen getuigen op een manier die bij hen past, zodat ze een inspiratie mogen zijn in hun omgeving en anderen kunnen discipelen.
E-mailSteun mijn werk
Miljenko Bojcic
Medewerker AIA
Samen ‘de sportwereld’ een betere plek maken om samen te komen! Ik ben opgegroeid in een niet-gelovig gezin in Kroatië. Als 10-jarige droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Toen ik 21 was, leerde ik Jezus op een persoonlijke manier kennen en ben ik het Evangelie gaan delen door middel van sport om zo Jezus zichtbaar te maken in woord en daad. Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik nu in Amstelveen. Als voetbalcoach bij de plaatselijke voetbalclub streef ik ernaar om andere coaches en spelers te helpen met het ontwikkelen van een groei-mentaliteit en hun de kans te geven om het maximaal mogelijke te bereiken. Door te geloven, te groeien en door te doen wil ik zoveel mogelijk mensen met de liefde van Jezus Christus bereiken zodat zij zich ten volle kunnen ontwikkelen.
Steun mijn werk
Nethanja Bojcic
Medewerker AIA
Ik ben Nethanja de Waard, getrouwd met Miljenko Bojcic, wij wonen in Amstelveen en samen hebben wij drie kinderen. Sinds 2012 werk ik als sportinstructeur/personal trainer/bewegingsagoog en ik heb de afgelopen jaren ook diverse opleidingen gedaan om mezelf te verdiepen op het gebied van training, voeding en leefstijl. Ik ben enorm gepassioneerd over deze onderwerpen en ik vind het geweldig interessant om mensen te kunnen coachen op het gebied van training, voeding en leefstijl. Iedereen is weer anders en heeft andere behoeftes en dat maakt het coachen op deze gebieden leuk, interessant en uitdagend. Mijn eerste aanraking met AIA was via Miljenko. Miljenko werkte voor AIA in Kroatië toen wij elkaar leerden kennen op een christelijk voetbal toernooi in Portugal in 1999. Hij heeft mij een paar maanden na dat toernooi in Portugal, uitgenodigd om te komen helpen bij een voetbalkamp in Zagreb en dat was een prachtige ervaring. Samen hebben wij een paar jaar in Kroatië gewoond en daar ook gewerkt voor AIA. Er is veel gebeurd sinds 1999 en ook een grote sprong in de tijd naar 2022…. Ik werk sinds september jl. 1 dag per week voor AIA nadat ik het afgelopen jaar als vrijwilliger achter de schermen heb kunnen meekijken. Vanaf oktober ben ik begonnen met de 3D coaching cursus samen met een aantal AIA collega’s en ik ben heel enthousiast over deze cursus. Ik wil me in de toekomst verder bezig gaan houden om te kijken hoe we deze cursus vorm kunnen geven binnen AIA en hoe we mensen met het evangelie te kunnen bereiken via deze cursus. Daarnaast ben ik heel enthousiast over de AIA sportcommunity’s en hoop ik daar een bijdrage te kunnen leveren aan het uitbreiden van de sportcommunity’s binnen en buiten Nederland. Het is mijn wens om onder andere kerken hierbij te mogen gaan ondersteunen bij het starten en opzetten van sportcommunity’s.
Steun mijn werk
Menno van Dijk
Medewerker Sportkampen
Mijn naam is Menno van Dijk en ik werk bij team Sportkampen van Athletes in Action. Ik ben bij Athletes in Action terecht gekomen omdat ik hele mooie en leerzame ervaringen heb meegemaakt tijdens mijn deelname als leider van een sportkamp. Het geeft me veel energie als ik doormiddel van sport jongeren enthousiast zie worden voor God en ik verlangde erna om langer dan een week jonge sporters helpen om God te leren kennen. Vanuit die motivatie ben ik binnen het team van AIA aan de slag gegaan. Ik ben gepassioneerd om sportende jongeren te onderwijzen en te begeleiden in het steeds beter leren kennen van God. Door deze rol hoop en geloof ik dat ik tot ondersteuning mag zijn voor AIA en in het dienen van de enige en allerhoogste God!
E-mail
Kevin Widdershoven
Medewerker Sportkampen
E-mail
Rianne Bassa
Medewerker Community's
Mijn naam is Rianne Bassa. Ik ben getrouwd met Adriaan. Samen hebben we een dochter, haar naam is Elise. We wonen in het mooie dorpje Hei- en Boeicop, in de provincie Utrecht. Na 7 jaar op verschillende plekken bij Operatie Mobilisatie gediend te mogen hebben, ga ik mij nu inzetten voor Athletes in Action. Sport, geloof en avontuur, dat zijn woorden die bij mij passen. Uit eigen ervaring weet ik dat de manier om jongeren te bereiken en enthousiast te maken voor het geloof, is via andere jongeren! Een veilige groep, waar je jezelf kan zijn, waar mensen écht geïnteresseerd in jou zijn en waar je misschien wel ongemerkt, geraakt wordt door woorden uit de Bijbel. Ik geloof dat de sportcommunity’s, outreaches en sportkampen van Athletes in Action zo’n plek bieden. Zelf ben ik een tijd betrokken geweest bij jongerenwerk DOCK3B, een missionair project met en voor jongeren, en daar heb ik gezien hoe het leven van jongeren verandert als ze gaan uitstappen in geloof. Ze groeien in geloof en in karakter. Daarom kijk er ik er ook nu weer naar uit wat God gaat doen en ik hoop onderweg hiervan te mogen getuigen.

Nelson Mandela

‘Sport has the power to change the world’

- Nelson Mandela

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam