Geslaagd G-voetbaltoernooi

Inmiddels is het alweer de zesde keer dat het toernooi gehouden wordt. Dat het nog steeds groeit in belangstelling bewijst het aantal deelnemende teams. Want deze keer verwelkomen we liefst 18 teams een absoluut record en in principe ook meteen het maximale aantal. Naast de bekende teams zijn de nieuwkomers Flevoboys, Buitenpost, Vlammende Tijgers en Excelsior ’31 die direct met twee teams komen.

Evenals voorgaande jaren vindt het toernooi plaats op Sportcampus de Pelikaan te Zwolle waar we ondertussen een welkome gast zijn. Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen dragen we, als vrijwilligers, de dag op aan God en vragen een Zegen over het toernooi en alle deelnemers omdat we weten dat we het alleen van Hem mogen verwachten ook deze dag.

Van 09.15uur komen de teams één voor één binnen en met wat passen en meten kan iedereen omkleden in de daarvoor beschikbare kleedruimtes. Ailina heet alle teams welkom stelt alle vrijwilligers voor, en geeft aan wat hun rol is vandaag, waarna ze voor gaat in gebed.

Om exact 10.00uur trappen we af met de wedstrijden Het Harde 1 – Vitree 1 en VRC 1 – Urk 1. VRC 1 heeft de eer de eerste treffer van het toernooi te maken in een wedstrijd die eindigt in een 5 – 3 overwinning voor VRC 1 maar veel meer dan het resultaat is het prachtig om te zien hoe enthousiast, maar ook fanatiek, de spelers zijn. Er wordt met veel inzet en passie gespeeld. Veel spelers, van verschillende teams, kennen elkaar inmiddels goed van andere toernooien en gelegenheden wat ervoor zorgt dat er een goede onderlinge sfeer is op een dag als deze.

We spraken met enkele nieuwe teams en vroegen op welke manier ze van het toernooi hadden gehoord. Excelsior’31 was ook aanwezig op het toernooi in Urk wat eind december was gehouden en is daar uitgenodigd door Geloofshelden om deel te nemen. Flevoboys is via contacten met Vitree deelnemer geworden aan het toernooi. Voor hen is het de eerste keer dat ze op dergelijke velden spelen en ze moeten zich dan ook even aanpassen aan de omstandigheden. De eerste wedstrijd wordt dan ook verloren met 3 – 2 maar daarna wordt er of gelijkgespeeld of men wint.

Buitenpost heeft een speler die in de zomer het G-voetbalkamp heeft bezocht en op die manier van het toernooi heeft gehoord en een team heeft geformeerd. Zo heeft ieder team zijn eigen verhaal om deel te nemen.

Het toernooi is inmiddels in volle gang en we zien prachtige voetbalacties en doelpunten. Naast mooie aanvallen zien we ook goed verdedigend werk en ook de keepers verrichten uitstekende reddingen. De scheidsrechters van deze dag, Martin, Jan, Danny en Bertrant, zorgen ervoor dat alles sportief verloopt.

Geusje legt als fotograaf alles vast op de gevoelige plaat zodat we later alles nog eens rustig kunnen bekijken. Van alle teams wordt ook een teamfoto gemaakt. Esher, Ada en Wendy treden op als gastvrouwen zodat alles op rolletjes verloopt. Paul en Piet bewaken de speeltijd, de scores en de standen zodat de teams weten hoe ze ervoor staan. Ailina, de grote animator achter dit toernooi, bewaakt de overall status.

Het toernooi wordt in 3 poules van ieder 6 teams afgewerkt. Poule 1 speelt op B-niveau en Poule 2 en 3 op C-niveau. Halverwege de poulewedstrijden voert Geloofshelden 1 in poule 1 de ranglijst aan terwijl Excelsior ’31 – 1 dat in poule 2 doet en VRC 3 in poule 3. Ook wordt er lustig op los gescoord en VRC 2 – Meekelenkamp is op dat moment de meest doelpuntrijke wedstrijd met een score van 5 – 6.

Gelukkig gaat het er sportief aan toe in de wedstrijden. Wel is er een enkele keer verzorging nodig maar alle spelers kunnen hierna weer gewoon verder. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. De Sportcampus heeft een koffiehoek ingericht waar broodjes, versnaperingen, fruit etc. te verkrijgen zijn. Verder wordt het geheel omlijst met rustige gospel muziek op de achtergrond wat voor een aangename sfeer zorgt.

Het toernooi gaat ondertussen naar de eindfase toe en de spanning bij de deelnemers loopt op want nog niet alle beslissingen zijn gevallen. In poule 1 is Geloofshelden 1 – VRC 1 de sleutelwedstrijd. Geloofshelden moet winnen om als eerste te eindigen. In een gelijk opgaande wedstrijd, die alle kanten op kan, trekt VRC tenslotte met 4 – 3 aan het langste eind. In poule 2 is het minder spannend want daar wint Excelsior ’31 -1  al zijn wedstrijden en in poule 3 is VRC 3 de ploeg die aan het langste eind trekt. In deze poule speelt ook Vitree 2 en dit team bestond enkel uit dames.

Na de poule wedstrijden worden, binnen de poule, de plaats bepalende wedstrijden gespeeld waarbij nummer 1 tegen nummer 2 speelt en zo verder. In poule 1 gaat de finalewedstrijd tussen VRC 1 en Urk 1 er spannend aan toe. Tot 3 – 3 gaat het gelijk op. VRC komt op 4 – 3 en Urk gaat alles of niets spelen waarbij VRC met een counter de wedstrijd beslist met 5 – 3 en eerste wordt. In poule 2 is de winnaar verrassend Het Harde 2. In de poule wedstrijd was er nog 3 – 1 verlies tegen Excelsior ’31 – 1. Maar in de finale trekken ze met 3 – 2 de winst naar zich toe. In poule 3 eist Excelsior ’31 – 2 de 1e prijs op door in de finale VRC 3 met 4 – 3 te verslaan.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking krijgen alle nieuwe teams nog een Sportbijbel waar naast het nieuwe testament ook getuigenissen van topsporters in zijn opgenomen. De prijsuitreiking wordt door Wendy gedaan en voor alle teams is er een beker.

We kunnen wederom terugzien op een geslaagd toernooi wat niet mogelijk is zonder sponsors. We bedanken dan ook Aarten Boomverzorging, Pluk hoveniers, van Werven en Bostelaar Martitiem voor hun financiële bijdrage. Daarnaast uiteraard de deelnemende teams, alle vrijwilligers en Sportcampus de Pelikaan. Verder willen we de deelnemende teams nog wijzen op het G-voetbalkamp wat ook dit jaar weer wordt gehouden en wel van 10 – 14 augustus te Wekerom. Aanmelden kan via www.athletesinaction.nl 

Onze grootste dank gaat uit naar onze Vader in de Hemel, onze coach die ons dagelijks bijstaat, en vertrouwd is met al onze wegen. Bij wie we mogen zijn zoals we zijn. Die ons gemaakt heeft en die ons liefheeft en in zijn Liefde voor ons zijn enige Zoon gegeven heeft. Middels dit toernooi willen we dan ook levende getuigen zijn van die God.

Verslag: Piet den Ouden

Nelson Mandela

‘Sport has the power to change the world’

- Nelson Mandela

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam