Naomi – Kerken

Naomi – Kerken

‘Bij AIA kan ik mijn talenten gebruiken, samen met God, tot eer van Hem!’

Ik ben Naomi Baron. Ik volg de opleiding tot docent lichamelijke opvoeding bij Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie zat ik in het kernteam van de Athelets in Action sportcommunity in Houten.

Inmiddels alweer een tijdje geleden werd er in onze gemeente vertelt over de Athelets in Action sportcommunity bij ons in het dorp. Sport is écht mijn ding en ik ben enorm enthousiast geworden van het idee dat ik dit kon combineren met het delen van mijn geloof. Vanaf dat moment ben ik betrokken geraakt. Het is gaaf om te zien hoe iedereen zijn eigen talenten in kan zetten binnen het team. Daarnaast heb ik, door de samenwerking met de jongeren uit de kerk, (weer) plezier in de kerk gekregen!

De Athelets in Action sportcommunity is voor mij eigenlijk de perfecte sportles. De sfeer die er hangt wil ik later ook in mijn lessen! Er heerst namelijk een ontspannen sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. We willen elkaar accepteren zoals Jezus ons accepteert. Het is geweldig hoe de kids onze positiviteit overnemen en elkaar complimenten gaan geven.

In de pauze legt één van onze teamleden de link naar Jezus. Ik vind het nog wel spannend hoor, om dit zelf te doen. Het voelt enorm kwetsbaar om voor de groep iets te delen over mijn eigen relatie met Jezus. Maar daar wil ik graag in groeien.

Op stage merken mijn medestagiaires dat ik hele andere dingen belangrijk vind dan zij. Ik vind het veel belangrijker dat iedereen zijn best doet en zichzelf kan zijn dan wat de sportresultaten zijn.

Een team moet een vertrouwensgroep worden. Deze manier van teamvorming heb ik hier de afgelopen maanden geleerd.

‘Bij jullie voel ik me geaccepteerd.’

Eén van jongens die altijd komt sporten vroeg laatst of hij onderdeel mocht worden van ons team. “Bij jullie voel ik me geaccepteerd.”, zei hij. Geweldig toch! Al zou ik jaren in iemand moeten investeren, het is meer dan de moeite waard wanneer ze daardoor Jezus werkelijk leren kennen. Een Athelets in Action sportcommunity is hier een geweldige plek voor.

Frank

‘In Oeganda zullen de mensen je verbazen en je ogen openen. Ze zijn zo onwijs dankbaar met dat wat ze hebben.’

- Oud-deelnemer Frank, op outreach in Oeganda

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AIA. Deze verschijnt vier keer per jaar.

E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam