In 2002 ben ik met AIA in Griekenland geweest. Ik kreeg toen de droom om met AIA naar Israël te gaan. Zonder dat ik het toen wist, ging dit werkelijkheid worden. In de zomer van 2005 vertrokken we met meer dan 300 jongeren en een paar iets ouderen naar het land van melk en honing, de oogappel van onze machtige Koning Jezus en Vader God.

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo goed in sporten, maar dit was helemaal niet erg. Het doel was namelijk om door middel van sport bij te dragen aan het creëren van een gevoel van saamhorigheid. Hiervoor hoefde je dus helemaal niet super goed te kunnen sporten. Gedurende de outreach trokken we op met Joden, Arabieren, Nederlanders en Palestijnen. Tijdens de gesprekken die we met hun voerden zochten we niet naar de verschillen, maar juist naar de overeenkomsten. We gingen niet met ze in discussie over wie de ware God is, maar we deelden onze getuigenissen over wat God met ons gedaan heeft. Hierdoor konden we onze liefde, blijdschap en vrede delen. Dat was echt super gaaf!

God heeft ons echt geholpen in Israël dat was echt super bijzonder om mee te maken. Ga dus mee met de outreach naar Israël! Het verandert je leven voorgoed. Zet je talenten in en begraaf ze niet onder de grond. Ga de uitdaging aan en spreek de taal van liefde, sport en muziek om zo God zichtbaar te maken. Het is een onvergetelijke reis!

Tip: Leer een zegen in het hebreeuws en het arabisch uit je hoofd en zegen hen waar je komt.