Tempeldrempel

Psalm 84

Een jaar of wat geleden ontstond er grote discussie in Nederland over de toekomst van de schaatstempel Thialf. Die moest helemaal verbouwd worden en daarom werd er serieus nagedacht om ergens anders een volledig nieuwe schaatshal te bouwen. Maar Thialf kun je niet vervangen. Dat is nostalgie, net als de hele schaatssport. Voor sommige schaatsers is Thialf hun thuis. De tempel van de schaatswereld. Daar wil je binnen zijn en de sfeer proeven

Psalm 84 gaat over verlangens. Om dicht bij God te zijn. In Zijn huis. De echte tempel. In de tijd van de dichter was dat een fysiek gebouw. Maar de schrijver bedoelt met zijn boodschap vast niet het gebouw. De tempel staat voor Gods aanwezigheid onder mensen. Het gaat dus niet om de tempel zelf maar om God zelf. De schrijver verlangt er naar om dicht bij God te zijn. Thuis te komen bij de levende Heer. Dat is zijn grootste genot. De rest is bijzaak.

Anders dan bijvoorbeeld Thialf is tempel uit Jeruzalem wel vervangen. Het fysieke gebouw bestaat niet meer maar Gods tempel is nu in de harten van zijn kinderen. En voor die kinderen heeft deze psalm een belangrijke boodschap:

 

"Gelukkig wie wonen in Uw huis"
"Gelukkig wie bij U hun toevlucht zoeken"
"Gelukkig de mens die op U vertrouwd".

 

 

We worden aangespoord om dicht bij God te leven. In Zijn tempel. Maar ook om in deze wereld Zijn tempel te zijn. Gelukkig is je buurman als hij dicht bij ‘jouw’ tempel mag wonen en zijn toevlucht mag vinden in die tempel van God.


Verlang jij er naar om dicht bij God te zijn? Snap je wat dat inhoudt en hoe groot dat wonder is?

Vorm jij een heilige tempel met lage drempels waar mensen makkelijk binnenstappen om hun toevlucht te vinden?

×
25/04
Outreach Barcelona – Voetbal

0 Sportweken & Outreaches
05/07
Cycling Tour – Zomer

0 Sportweken & Outreaches
10/07
Outreach Israel – Israel en de Palestijnse gebieden

Sportweken & Outreaches
18/07
Libanon 2020

5 Sportweken & Outreaches
18/07
Outreach Israel – multisports

0 Sportweken & Outreaches
18/07
Outreach Oeganda multisports

4 Sportweken & Outreaches