Lezen Handelingen 4

Wel eens Messi, Suarez en Neymar zien voetballen? Of uberhaupt Barcelona. Ze horen bij de beste voetballers ter wereld. Toen Suarez bij Barcelona ging voetballen was het maar de vraag of dat wel goed zou gaan. Drie vedettes in één team. Dat gaat vrijwel nooit goed.

Maar het ging wel goed. Het zijn alle drie liefhebbers en ze begrijpen elkaar. Ze snappen hoe leuk het is om te scoren en een assist te geven. Daarom gunnen ze elkaar alles en spelen perfect samen. Vol plezier in het spel en als vrienden naast het veld.

Dat resulteert in dat ze samen het beste aanvallende trio in de wereld zijn.

Daarmee raken Messi, Neymar en Suarez iets aan van de gemeenschap van mensen in Handelingen 4. Een groep die alles  gemeenschappelijk had. Een bijzonder stukje Bijbeltekst. Het lijkt een stukje hemel op aarde. Mensen die samenleven en alles delen, niks voor zichzelf houden en daarmee tevreden zijn. Samen bidden, samen zingen, alles samen. Deze mensen verkopen hun bezittingen en delen uit aan wie het nodig heeft. Ze merken dat geven beter is dan ontvangen. Dat er andere zaken belangrijker zijn dan bezittingen. Dat het niet zoveel waard is, als je naaste geen eten of kleren heeft.

Het levert ze echte vrijheid op. Vrijheid waarbij je nergens aan vast zit en waardoor er de ruimte ontstaat om te geven.

Kijk vandaag eens om je heen in je omgeving en kijk of er mensen zijn die iets nodig hebben. Kijk eens wat je kunt geven. Het kan alles zijn, van een bemoedigende knuffel voor je vrienden tot een paar euro voor een dakloze.