Tim Bakker – Sportcommunity Enschede

Ik ben Tim Bakker, 17 jaar oud. Je kunt mij wekelijks op het sportveld vinden met tieners uit mijn wijk. Daarnaast ben ik vaak in het ROC, in mijn woonplaats Enschede, waar ik de opleiding Mediavormgeving volg.

Na een aantal jaar opgekeken te hebben tegen de sporters van AIA, die jaarlijks in onze stad kwamen sporten, werd het mijn beurt om deel uit te maken van zo’n team. Man, wat vond ik het spannend! Ik was nog zo jong en niet bepaald de sterspeler van het veld wat ervoor zorgde dat ik niet makkelijk in contact kwam met de sporters uit de wijk. De sportweek was dan ook gaaf maar vol struggles.

Een jaar later zou ik opnieuw mee gaan sporten in de zomer, maar vlak voor de sportweek brak ik mijn beide polsen waardoor voetballen er niet echt makkelijker op werd. “Tim, anders ga je toch gewoon foto’s maken?”, merkte één van de teamleiders op. Toen ik daar uiteindelijk met een camera rondliep kwam een tiener naar me toe en stelde er een paar vragen over en vroeg wat ik had uitgevreten met mijn polsen. Vervolgens had ik een super gaaf gesprek met hem over geloof! Blijkbaar hoef ik niet de sterspeler te zijn maar gebruikt God mij op Zijn manier.

Door de sportweken in de zomer ben ik zo enthousiast geworden over sportministry dat ik nu elke week ga sporten met de tieners uit de wijk, samen met een stel voetballers uit mijn kerk.

“Je ziet dat God de vruchten geeft op de geweldige investering die wij mogen doen”

Omdat we de stoere voetballertjes uit Enschede elke week weer ontmoeten, zijn we een band met hen gaan opbouwen. Een tiener die nog maar kort geleden haar leven aan Jezus gaf, kwam al als jong meisje naar het sportveld waar ze, onder andere door mijn broer en zus, mocht horen over God.  Je ziet dat God de vruchten geeft op de geweldige investering die wij mogen doen.

De reden waarom ik nog steeds elke week met mijn voetbalschoenen richting ons sportveldje fiets, is omdat ik zie hoe hard de jongeren Jezus nodig hebben. Sport werkt uitnodigend! En zo komen we met deze jongeren in contact en mogen we laten zien hoe geweldig het leven met Jezus is.

Naast de sportcommunity en de sportweken in de zomer heb ik enorm veel geleerd van de conferenties van AIA. Ik ben op een nieuwe manier uitgedaagd om Jezus te volgen en ben enorm veel leeftijdsgenoten tegen gekomen die ditzelfde verlangen hebben. Het is alsof ik op een nieuwe manier ben gaan geloven!