Frank Pullen – outreach Oeganda

“Die mensen hebben geen geld maar ze stralen goud uit”

Ik ben Frank Pullen, 22 jaar en woon in Mariënberg. Bijna dagelijks ben ik met mijn voetbalschoenen aan te vinden in de zaal of als coach op het veld.

Na al een aantal outreaches met AIA te hebben gedaan, stond er dit jaar weer één op de planning. Samen met mijn medeteamleidster Laura mocht ik een enthousiast en een wat zenuwachtig team meenemen naar Uganda! Ik heb er uiteraard naar uitgekeken om deze reis met God en het team mee te maken, maar ik heb me vooraf niet echt verdiept in het land. Eenmaal daar aangekomen bleken het bizar primitieve omstandigheden waar we in terecht zouden komen. Het moment dat een vriend van mij lachend ‘de douche’ liet zien, zal ik bijvoorbeeld niet snel vergeten. ‘Dit méén je niet!,’ reageerde ik op de emmer met koud water. Maar ja, in Oeganda ligt geen netwerk van waterleidingen dus ze moeten wat. En doordat ik mij hier niet echt op had voorbereid, heb ik het er best even moeilijk mee gehad.

Maar het is nooit Gods schuld als ik er doorheen zit of als ik zwak ben. Hij is juist een God die door zwakheden heen werkt!

 

In tegenstelling tot mijn zeer magere voorbereiding waren de Ugandezen al véél langer bezig met het voorbereiden van deze outreach. Bij onze aankomst lieten ze ons vol trots het voetbalveld zien. “Speciaal voor jullie komst!”, zeiden ze glunderend. Veel meer dan een afgekaderd stuk zandgrond was het niet.. maar ze waren zó trots. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt door er met ruim honderd kinderen op te sporten. Het verblijf in Uganda heeft me een andere kijk op kwaliteit gegeven. Deze mensen zullen je verbazen en je ogen openen. Ze zijn zo onwijs dankbaar met dat wat ze hebben.

Met de lokale kerk zijn we op outreach geweest naar een wat afgelegen dorp. Dat werd voor vijf dagen op z’n kop gezet door onze komst. Meer dan wij van te voren zouden denken. Zo zouden we gaan sporten met een aantal klassen van een basisschool. De voorbereiding zat erop en iedereen wist wat hij of zij zou gaan doen. Het feit dat het in Uganda wel eens anders zou kunnen verlopen dan in ons georganiseerde Nederland hadden we alleen niet echt meegenomen in onze voorbereiding. Niet alleen de paar klassen, maar de hele school stond op ons te wachten! “Oh wacht even, ik ben zo terug”, zei het schoolhoofd en niet veel later kwamen er nog eens zo’n 100 kinderen van weer een andere school aanrennen. Ongelooflijk, wat heeft dat voor een ongeorganiseerde sportmiddag gezorgd. Maar wat hebben ze ervan genoten! En wij zijn in de mogelijkheid gebracht om met ontzettend veel kids het heerlijke nieuws van Jezus te delen.

Wil jij ook leren hoe God je kijk op kwaliteit kan veranderen? Of hoe Hij door werkelijk élke situatie heen kan werken? Ga dan zeker eens mee op outreach naar Afrika!

Outreach
Outreach Oeganda
outreach
Outreach Rwanda
×
25/04
Outreach Barcelona – Voetbal

0 Sportweken & Outreaches
05/07
Cycling Tour – Zomer

0 Sportweken & Outreaches
10/07
Outreach Israel – Israel en de Palestijnse gebieden

Sportweken & Outreaches
18/07
Libanon 2020

5 Sportweken & Outreaches
18/07
Outreach Israel – multisports

0 Sportweken & Outreaches
18/07
Outreach Oeganda multisports

4 Sportweken & Outreaches