Arjan Slotman – God vraagt me om alles tot Zijn eer te doen

Ik ben Arjan Slotman, 23 jaar oud. Iedere maand sta ik in Hardenberg op het sportveld met kinderen en jongeren uit de buurt. Daarnaast speel ik ook meerdere keren per week fanatiek voetbal bij een plaatselijke club.

Door gelovige leeftijdsgenoten in mijn omgeving ben ik zelf veel meer bezig gegaan met het geloof. Het is mijn verlangen geworden om op mijn voetbalclub een verschil te zijn. Het is tijdens het sporten zo ontzettend makkelijk om te spelen ten koste van anderen. Daarom vraag ik God altijd voor de wedstrijden of Hij mij wil helpen om de focus op Hem te houden. Hij vraagt namelijk van mij om álles tot eer van Hem te doen!

In 2014 ben ik betrokken geraakt bij Athletes in Action. De mensen van AIA hebben veel voor mij betekend. Zo heb ik in diezelfde zomer een aantal dagen mee gedaan  met een sportproject in Zwolle. Het team heeft me het gevoel gegeven dat ik een waardevolle toevoeging was.

Door de sportprojecten heeft zij, als enige en wellicht eerste uit haar gezin, Jezus mogen leren kennen!

Tijdens het sportproject heb ik een meisje van 7 ontmoet dat vertelde: “Ik ben thuis de enige die gelooft in God.” Door de sportprojecten heeft zij, als enige en wellicht eerste uit haar gezin, Jezus mogen leren kennen!

Een jaar later ben ik onderdeel van het team geweest dat voor een week naar Maastricht ging. Het was geen makkelijke, maar wel een bijzondere week. Ouders stonden aan het begin van de week lachend aan de kant van het veld, om wat wij de jongeren vertelden. Zij waren echter zo enthousiast dat zelfs de ouders verderop in de week kwamen luisteren wat wij te vertellen hadden.

In Maastricht heb ik dé rebel van de buurt mogen ontmoeten, met hem gesport en zelfs voor hem mogen bidden. Ik zou je voor gek hebben verklaard als je dit twee jaar geleden aan me zou vragen! De Geest heeft mij echter geleerd om op mensen af te stappen. Hij verandert en gebruikt mensen tot Zijn eer.