Outreach Kazan

In samenwerking met StudentLife organiseert Athletes in Action deze zomer een onvergetelijke Zomer outreach speciaal voor studenten. De reis gaat via een te gekke conferentie in Zwitserland met meer dan duizend zendelingen en studenten naar Kazan.

Kazan is de hoofdstad van deelrepubliek Tatarstan. Wellicht ken je Kazan als speelstad van het WK voetbal deze zomer. Het is een stad met een rijke geschiedenis en waar Russen en Tataren vredig samen leven. Tataren zijn de grootste etnische minderheid in Rusland en zijn cultureel moslim. Er zijn in weinig Tataren die Jezus echt kennen en Hem navolgen in hun leven. Gods verlangen is dat iedereen Hem leert kennen en uiteindelijk, staande voor zijn troon, Hem de eer geeft. StudentLife wil zich met dit zomerproject inzetten zodat meer studenten de kans krijgen Hem te leren kennen.

Tijdens het project zal jij zelf in gesprek gaan met studenten over Jezus en zal je christelijke studenten van lokale kerken bemoedigen in het maken van discipelen. In gesprek gaan met studenten doe je door middel van sport en door gesprekken aan te knopen op de hang-out spots van lokale studenten.

Waarom zou jij meegaan?

Bemoediging: Jij kunt iemand de kans geven om na te denken over wie Jezus is! Daarnaast zal jouw komst een bemoediging zijn voor lokale christenen en maak je het samen met hen mogelijk dat de studentenbeweging groeit in Kazan.

X-factor: In eerdere zomerprojecten hebben we ervaren dat studenten het erg leuk vinden met een groep Nederlanders op te trekken. Veel studenten dromen ook om te gaan reizen. Zoveel buitenlanders komen er niet in deze regio van Rusland. Jij hebt dus een X-factor!

Nederland/België: Ook in Nederland/België is er nog veel te winnen voor Gods Koninkrijk. Wij zijn ons hier zich goed van bewust. Met het oog op deze nood worden zomerprojecten georganiseerd zodat het Nederlandse/Belgische studenten visie, geloof, motivatie en handvaten geeft om in Nederland/België aan Zijn Koninkrijk te bouwen.

Hoe gaat het project eruit zien?

In Nederland zal je kennismaken met de andere projectleden. In deze twee bijeenkomsten (24 maart en 26 mei) bereid je je als groep geestelijk en praktisch voor op de reis. De uitdaging voor jou is om vrienden en kennissen te informeren over de reis en hen te vragen hier financieel en in gebed aan mee te doen. Voor veel studenten erg spannend om te doen. Een coach zal je hierin begeleiden. Tot nu toe is er nog nooit een student geweest die niet mee kon met het project omdat het financieel niet rond was. God voorziet, en dat is gaaf om ook in zo’n proces te ervaren.

Als het dan eindelijk zover is dat je je koffers pakt, vlieg je via een tussenstop in Zwitserland naar Rusland. En o ja, je pakt ook nog even een nachttrein van Moskou naar Kazan. Een ervaring om niet te vergeten! Het programma ter plaatse bestaat in hoofdlijnen uit vier onderdelen:

  1. teambijeenkomsten met gebed, Bijbelstudie, zingen en buddytijd
  2. nieuwe studenten leren kennen
  3. vervolg gesprekken met deze studenten
  4. events zoals sportmiddag, picknicks, filmavond, creatieve avond, Bijbelstudie