Outreach Israël en Palestijnse gebieden

Israël, het land waar God mens werd, het volk dat God koos en het koestert als Zijn kostbare oogappel! Toch zijn daar veel mensen die Jezus niet persoonlijk kennen. Sport wordt door de Messias belijdende Joden en de Christen Palestijnen gezien als een geweldige manier om relaties te bouwen met mensen en om het Evangelie van onze Here Jezus te delen.

Op outreach met Light4Nations en AIA

Light4Nations (L4N) en Athletes in Action (AIA) gaan in de zomer van 2020 samenwerken! Wij organiseren een prachtige conferentie met outreaches n.a.v. de opdracht die de Bijbel ons laat lezen in Romeinen 10:14-17.

Eind 2017 raakten de leiders van beide organisaties met elkaar in gesprek en groeide het verlangen om samen te werken in Gods koninkrijk. In het verleden hebben zij dit al gedaan toen beide werkten voor Athletes in Action.

Er ontstond de visie om in 2020 een groep jongeren uit te zenden naar Israël om daar lokale christenen en gemeenten te dienen en te bemoedigen en Jezus’ liefde in woord en daad te delen. Wij geloven dat dit impact zal hebben in de levens van de mensen die we in Israël dienen en ontmoeten. Tegelijk zijn wij er van overtuigd dat de jongeren die meegaan ook zelf meer zullen leren over God en zichzelf, en dat zij veranderd naar huis zullen gaan. Met heel veel vreugde en passie, ja met hart en ziel, verwachten wij dat God de juiste (jonge) mannen en vrouwen zal gaan aanspreken voor een prachtig avontuur met Hem in het beloofde land. Wij nodigen daarom jou uit om aan dit bijzondere avontuur deel te nemen en mee te gaan naar Israel in de zomer van 2020. Mag de Heer van de Hemelse Legers jouw leven gaan vormen en kneden in een van de zomerprojecten van 2020?

Conferentie aan het Meer van Galilea

De outreach start met een 3 daagse conferentie van 10 juli t/m 13 juli. Met sport, spel, muziek, gezelligheid, workshops, onderwijs. Accommodatie aan het Meer van Galilea in het Ginosar Resort.

Afsluiting Bethlehem & Jeruzalem

Na afloop van de outreaches zal iedereen zich weer verzamelen in Bethlehem van 20 juli t/m 22 juli. Verblijf is in het Nativity Hotel te Bethlehem. Daar hebben wij een debriefing en gaan wij nog gezamenlijk Jeruzalem bezoek. Op 22 juli reizen wij gezamenlijk af naar Ben Gourion, Tel Aviv.

Jij in Israël

Wanneer jij houdt van een bijzonder avontuur in een nieuwe cultuur dan is dit een outreach voor jou. De outreach zal niet alleen jouw leven beïnvloeden maar ook impact hebben op de mensen die jij gaat ontmoeten. De outreaches in Israël en de Palestijnse gebieden staan in het teken van het dienen van ministries in Haifa, Nazareth, Bethlehem en Jeruzalem. Wij willen hen bemoedigen en helpen om hun ministry te versterken. Alle activiteiten die jij met het team onderneemt sluiten aan bij wat deze ministry aan het doen is – zij zullen hierop voortbouwen. Wil jij je passie voor Jezus combineren in een outreach vol sportieve uitdaging en bijzondere ontmoetingen? Fysiek en geestelijk je grenzen verleggen? En een avontuur aangaan om Jezus liefde te delen in Israël en de Palestijnse gebieden? Ga dan mee en meld je snel aan!

Tijdens de reis is er ook ruimte om meer te ontdekken van het land waar Jezus Zijn voetsporen heeft achtergelaten. In overleg met de leiders van de ministry waar je te gast bent, wordt bepaald welke uitstapjes worden gemaakt.

Kies de outreach die bij jou past!

We hebben een groot aanbod outreaches voor 2020. Kijk hieronder welke outreach past bij jou en meld je snel aan!

Outreaches in Israël en de Palestijnse gebieden
Jij kunt kiezen uit verschillende outreaches. Elke outreach sluit aan bij de activiteiten van de lokale kerk of ministry waar je te gast bent. Kies een outreach die bij jouw gaven en talenten past en meld je snel aan!

Bethlehem – Evangelisatie en sport team
In Bethlehem werk je samen met het Palestijnse echtpaar Carlos en Jane. Deze Palestijnse christenen hebben veel contacten met moslims. Hun ministry is gericht op het opbouwen van persoonlijke contacten met moslims in Bethlehem. Heb je ervaring met evangelisatie en houd je er van om met andere in gesprek te zijn, dan is deze outreach geschikt voor jou. Tijdens de outreach trek je op met de jeugd van de lokale gemeente en organiseer je voor hen sportactiviteiten en/of een outdoor survival kamp.

Jeruzalem – Praktisch en bouw team
Revive Israël bouwt in Jeruzalem een hulpcentrum. Vanuit dit hulpcentrum willen zij de inwoners van Jeruzalem helpen en Jezus liefde delen. Tijdens de outreach help je Revive bij het bouwen van het hulpcentrum. Denk hierbij aan schilderen, timmer, behangen en metselen. Door zo praktisch te helpen, maar je het mogelijk dat Revive Israël haar visie waar kan maken en mensen in het hulpcentrum Jezus liefde kan laten zien. Ben je praktisch ingesteld en handig dan is deze outreach geschikt voor jou.

Nazareth – Coffee ministrie team
Met Sammer Boutros, directeur van Life Agape, doe je mee aan een ‘coffee ministry’. Je gaat naar kleine (nieuwe) Palestijnse dorpjes in de omgeving van Nazareth en bezoekt mensen thuis om met hen koffie te drinken. Tijdens deze bezoeken raak je in gesprek met de lokale bevolking en kun je Jezus liefde te laten zien en het evangelie te delen.

Nazareth – Voetbalteam
Deze outreach is een echte sport outreach waarbij volop wordt gevoetbald. Je werkt samen met het Nederlandse echtpaar: Hendrik Sjoerd en Janke van Dijk. Zij wonen in Nazareth en werken voor Operatie Mobilisatie. Zij hebben veel contact met de lokale voetbalclub. Tijdens de outreach verzorg je voetbaltrainingen en speel je wedstrijden met de kinderen, tieners en jongeren uit Nazareth. In de pauzes en na het sporten krijg je de kans om je getuigenis te delen en door te praten over het evangelie.

Haifa – Mixed sport team
Met je team ben je te gast bij de HáCarmel Congregation voor een gevarieerde outreach. Deze gemeente heeft een eigen afkickcentrum waar verslaafden geholpen worden. Dit is een uniek centrum omdat hier zowel moslims als joden worden opgevangen. Naast haar afkickcentrum doet HáCarmel veel praktisch werk in de stad via haar kleding- en voedsel bank en ziekenbezoeken. Tijdens de outreach help je mee met bestaande activiteiten, maar ga je ook met je team naar het strand om door sport met de jeugd van Haifa in contact te komen.

Haifa – Praktisch team
In Haifa werk je met je team samen met International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ). Deze organisatie heeft een huis waar holocaust overlevenden wonen en verzorgd worden. Tijdens de outreach steek je de handen uit de mouwen en help je de oudere mensen die hier wonen met diverse activiteiten. Op deze manier kun je Jezus liefde praktisch zichtbaar maken.

Wanneer jij houdt van een bijzonder avontuur in een nieuwe cultuur dan is dit een outreach voor jou. De outreach zal niet alleen jouw leven beïnvloeden maar ook impact hebben op de mensen die jij gaat ontmoeten. Wil jij het avontuur aangaan en Jezus liefde delen in Israël? Meld je dan snel aan! LET OP: De aanmelding van deze outreaches gaat via de site van Light4Nations.

Prijs

De prijs van deze outreach is, door de stijgende ticketprijzen gedurende het jaar, afhankelijk van je aanmeldmoment. Hoe eerder jij je aanmeldt, hoe groter je voordeel:
– voor 1 januari 2020: €1495,-
– voor 1 maart 2020: €1595,-
– voor 1 mei 2020: €1695,-